• Početna>
  • Vesti>

Uručeni ključevi stanarima dve nove zgrade u Kolašninskoj ulici: Nastavljamo sa gradnjom dok svaka porodica ne dobije krov nad glavom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uručio je danas u Kosovskoj Mitrovici  ključeve budućim stanarima dve novopodignute zgrade u Kolašinskoj uluci.

U  zgradama koje su podignute sredstvima Vlade Republike Srbije,  krov nad glavom našle su 24 porodice. Radi se pretežno o mladim bračnim parovima ali i o porodicama koje su dosad zbog lošeg socijalnog statusa,  bile stambeno nezbrinute.

„Nemam reči da vam opišem koliko mi ovo znači“ kaže Mitrovčanka Ksenija Janković, koja je dosad sa porodicom živela u podrumu jednog solitera.

„Deset godina smo tamo živeli. Hvala Bogu da je tome došao kraj“ kaže Ksenija koja je majka deteta sa posebnim potrebama.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić istakao je ovom prilikom da  će se sa izgradnjom stambenih objekata nastaviti dok kako je rekao „svaka naša porodica na Kosovu i Metohiji ne bude imala svoj krov nad glavom“.

„ Radimo to brzo. Radimo to mnogo brže nego u bilo kom drugom delu Srbije.  Hvala vam što čuvate vaše porodice u jednom složenom vremenu, na ovom našem Kosovu i Metohiji. Ko ovde nije bio, ko nije video i osetio, taj ne može da razume zašto se toliko borimo, šta je nama ova zemlja u srcu i da je ona zavičaj svakog Srbina“ poručio je Đurić.

On je još jednom naglasio da Vlada Srbije trenutno raspolaže sa dovoljno novca kojim će i nadalje podržavati ovakve projekte.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još