Jevtić: Izbora neće biti u skorije vreme

Zamenik kosovskog premijera i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić izjavio je gostujući u emisiji “Sa lica mesta” na “RTV Puls”, da prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu neće biti u skorije vreme.

“Informacije sa kojima raspolažem govore da izbori nisu opcija. Osim pokreta Samoopredeljenje čini mi se da ih niko drugi ne želi. Ne očekujem izbore u skorijoj budućnosti. Neće ih biti bar u prvoj polovini ove godine”, kaže Jevtić za “RTV Puls”.

Na konstataciju  novinara da je kosovski predsednik Hašim Tači više za ukidanje taksa od 100 odsto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine dok je premijer Ramuš Haradinaj izričit pri svom stavu o zadržavanju  tarifa, Jevtić potvrđuje da u vrhu kosovske vlasti postoji kriza.

“Nije nikakva tajna da već duže vreme postoji nekakav tihi sukob između kosovskog predsednika Hašima Tačija i premijera Ramuša Haradinaja”, ističe Jevtić.

Po njemu takse  su prepreka za izgradnju dobrosusedskih odnosa između etničkih zajednica i pogađaju sve stanovnike Kosova.

“Prištinske takse su pre svega prepreka u izgradnji boljih odnosa Srba i Albanaca. Takse su prepreka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine koje u političkom smislu utiču na krajnji cilj, a to je mir i suživot na ovim prostorima. Sa aspekta života utiču na svakodnevni život svih onih koji treba da imaju slobodu u izboru proizvoda koje treba da koriste”,izjavio je Jevtić i izrazio nadu da će doći doći do razuma i da će odluka o taksama biti suspendovana.

Početkom februara Jevtić će otputovati za Vašington na tradicionalni Molitveni doručak koji organizuje američka administracija.

 

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još