Vučić: Izjava Haradinaja loša vest za region

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je u Davosu da je izjava Ramuša Haradinaja da Priština neće ukinuti takse na srpsku robu loša vest i loš signal ne samo za Srbiju, već i ceo region. Sutra će se sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel a najavljuje da će teme biti kvote EU za čelik, Kosovo i Metohija i ekonomija.

Vučić je, na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Haradinaja da takse ostaju na snazi do postizanja sveobuhvatnog sporazuma, rekao da na to ne sme da odgovori drugačije osim nastavka molbi da se takse ukinu.

Do tada, kaže, nema o čemu da se razgovara.

“Kako da razgovaramo o nečemu, dok nam je neko, ko kaže da želi sporazum, uveo takve anticivilizacijske mere. Nažalost, pored nekih dobrih vesti koje smo danas ovde imali, to je loša vest, loš signal, ne samo za Srbiju, već ceo region”, naveo je Vučić.

Haradinajev stav, kako kaže, govori ne samo o odnosu Prištine, već i drugih faktora u svetu.

“Na kraju, u se i u svoje kljuse. Dovoljno smo snažni da možemo da podižemo sami svoju ekonomiju, bez obzira što će ovo imati loš uticaj na nas. Ne daj Bože da smo mi uveli takve mere, zamislite šta bi bilo svuda u svetu”, rekao je on.

Zahvalio se svima iz sveta koji su makar formalno rekli da treba da se ukinu takse, i što nisu rekli da su krive, uobičajeno do sada, “obe strane”.

Najavio je da će Srbija nastaviti da snabdeva svoj narod na Kosovu i Metohiji, bez obzira na teškoće.

“Nama ostaje samo da se borimo, da radimo, budemo još vredniji i zaradimo za naš narod još više”, naglasio je Vučić.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments