• Početna>
  • Vesti>

Predstava za mališane PU “Danica Jaramaz” od studenata Učiteljskog fakulteta

Mališani predškolske ustanove “Danica Jaramaz” u Kosovskoj Mitrovici, danas su imali priliku da učestvuju u interaktivnoj dramskoj predstavi, u izvođenju studenata Učiteljskog fakulteta u Prizrenu sa privremenim sedištem u Leposaviću.

Milica Stevanović, studentkinja 3. godine Učiteljskog fakulteta, kaže da su se ona i njene kolege samostalno organizovali i pripremali, kako bi došli u vrtić u Mitrovici i priredili mališanima malo radosti.

“Kostime smo sami pravili, ali glavni povod je bio da izazovemo dečji osmeh i nadam se da smo u tome uspeli”, kaže Stevanović za Radio Kontakt Plus.

Vesna Minić, prof pedagogije na fakultetu u Leposaviću, kaže da ta obrazovna ustanova ostvaruje tesnu saradnju sa PU “Danica Jaramaz”, kao i sa svim ostalim predškolskim ustanovama na severu Kosova.

“Ovo je prvi put da naši studenti ovde izvode predstavu, ali nadam se ne i poslednji. Želeli smo da pokažemo sve ono što mi na našem fakultetu radimo i da to pretočimo u praksu, jer ovo zaista jeste vaspitni rad i ovako se vidi koliko dobro spremamo studente našeg fakulteta”, kaže Minić.

Minić dodaje, da iako su novogodišnji i božićni praznici za nama, jedan od povoda da dođu u vrtić u Mitrovici, bio je i ulazak u Novu godinu sa lepim željama i dobrim raspoloženjem, a da li su uspeli u svojoj nameri, govorili su dečji osmesi i mnogobrojni aplauzi.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još