Sutra Humanitarna akademija: Republika Srpska pomaže bolesnu i decu sa posebnim potrebama na KiM

Humanitarna akademija na kojoj će Odbor Republike Srpske  za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji  uručiti Udruženju roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji, biće održana u petak 11. januara u Zvečanu.

Očekuje se da će akademiji koja će početi u 12h  u Domu kulture u Zvečanu (mala sala) priustvovati predsednik Odbora Milorad Arlov.

Biće izveden i prigodan  program koji su pripremila deca članova Udruženja  i mladi sa poteškoćama u razvoju uz pomoć predškolskih ustanova sa severa KiM.

Ovo je druga ovakva Humanitarna akademija,  koja se organizuje zahvaljujući humanosti naroda Republike Srpske. Prva je održana prošlog januara kada je Udruženju roditelja “Podrži me” uručen ček sa iznosom od 36 hiljada evra, prikupljenih u Republici Srpskoj tokom tromesečne humanitarne akcije .

Udruženje roditelja “Podrži me” okuplja roditelje bolesne i dece sa posebnim potrebama sa područja celog Kosova i Metohije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Arhiva

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."