Simić za RTS: Nastavlja se pritisak na Srbe na KiM

 

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je za RTS da serije krađa i pljački na KiM predstavljaju još jedan vid pritiska na Srbe pored taksi koji blokiraju distribuciju srpskih proizvoda.

Gostujući u Dnevniku RTS-a potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je da ono što je objavio Vašington post o inicijativi Hašima Tačija da se takse ukinu predstavlja izmišljotinu.

Podsetio je da su svi članovi vlade u Prištini koji pripadaju njegovoj partiji glasali za uvođenje taksi.

Kako je rekao, Tačijeva desna ruka Kadri Veselji se javno hvalio kako je predlog Haradinaja bio da takse budu 30 odsto, a njegov da to bude 100 odsto.

“To je klasična igra dobrog i lošeg policajca u kojoj će jedan glumiti kako eto ne mrzi Srbe i poštuje ih kao sagovornike, pre svega naš pregovarački tim i predsednika Aleksandra Vučića, kada se govori o pregovorima u Briselu, a s druge strane, Haradinaj će zastupati tvrdu struju koja treba da stvori takve uslove da Srbima na KiM život bude što teži”, istakao je Simić.

Govoreći o bezbednosnoj situaciji na KiM, Simić ističe i napade koji su se desili u Stanišoru i Gornjem Kusu – serija krađa i pljački koje su doživeli Srbi u tim krajevima i podseća da je porodica gospodina Božidara od 1999. po peti put opljačkana u multietničkoj opštini Novo Brdo.

Prema njegovim rečima, u Gornjem Kusu je verbalno bio napadnut sveštenik koji je krenuo da služi liturgiju u porti crkve.

“To je je još jedan vid pritiska na Srbe na KiM pored taksi koje blokiraju distribuciju srpskih proizvoda, posebno onima koji žive južno od Ibra”, rekao je Simić.

Delagacija Srpske liste, predvođena Goranom Rakićem, danas će otputovati u Banjaluku na proslavu Dana RS da prenese pozdrave rukovodstvu i narodu RS od Srba sa KiM.

Izvor:RTS

Comments

Pročitaj još