U hramu Svetog Dimitrija održana Božićna liturgija

Mir, zdravlje i opstanak na vekovnim ognjištima želje su srpskog naroda na Kosovu i Metohiji na najradosniji hrišćanski praznik Božić.

U prepunom hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici prazničnu Božićnu liturgiju služio je protojerej Milija Arsović uz sasluženje sveštenstva mitrovičke  parohije.

“U danima izazova i nestabilnosti za srpski narod  na prostoru KiM odlika koja treba da bude svih nas jeste mudrost, sloga i istrajnost, a naša odlučnost da trajemo na prostoru KiM je jača nego ikada i ona je evidentna, i kao jedna velika porodica srpski narod na prostoru KiM, na nama je da se umnožavamo, da jačamo i da trajemo, a trajemo uz naravno državu Srbiju i verujemo da ćemo kroz današnji dan potvrditi našu večitiu postojanost na ovim prostorima”, rekao je za “TV Most” predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Božić za Srbe na KiM ima popseban značaj. Verskim svetkovinama potvrđuju svoj identitet i postojanje na ovim prostorima, i celom svetu šalju poruku da ih niko ne može proterati sa vekovnih ognjišta.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još