Čestitke povodom Božića

Svim pravoslavnim vernicima Badnji dan i najradosniji hrišćanski praznik Božić čestitali su predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, glavna izvršna službenica opštinske administracije Severna Mitrovica Adrijana Hodžić, predsednik Srpske liste Goran Rakić i drugi.

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić  sugrađanima je u ime lokalne samouprave i  u svoje lično ime čestitao Badnji dan i dan rođenja sina Božjeg -Isusa Hrista, uz želju da na ovaj dan ‘dobijemo snagu za sve nove izazove koji nas očekuju,  a  koji nam pomažu u očuvanju naše svete pradedovine’.

“Želim Vam da ovih prazničnih dana ispoštujemo stare običaje i sačuvamo ono što je sa nama i našim najmilijima, kako bi sačuvali svoj dom, svoju porodicu i svoje korene!

Provedimo ove dane u sreći, zdravlju i blagostanju,  a u svoje domove unesimo mir, međusobno razumevanje, ljubav i poštovanje, ne samo ovih prazničnih dana već i u dane koji predstoje” – naveo je Spirić.

Hodžić: Međusobno uvažavanje, poštovanje i razumevanje doprinos razvoju bogatog društva

Glavna izvršna sužbnica opštinske administracije Severna Mitrovica, Adrijana Hodžić, čestitala je Božić svim građanima koji taj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

“Želim svima mir, sreću, radost i blagostanje. Ovaj najveći hrišćanski praznik je prilika da se zajedno podsetimo da smo društvo koje neguje različitost u naciji, veri i kulturi i da to može i treba da bude naša prednost. Međusobno uvažavanje, poštovanje i razumevanje doprineće da se razvijamo kao zdravo i bogato društvo u kojem možemo očekivati sreću za sve građane“ – navodi se u čestitki Adrijane Hodžić.

Rakić: Uz mir i strpljenje, složno i jedinstveno na svojim vekovnim ognjištima

Predsednik Srpske liste Goran Rakić je povodom Božića  građanima uputio čestitku u  ime SL i u svoje lično ime, sa željom da Badnji dan i Božić provedu sa svojim najdražima srećni, zdravi i voljeni.

“Neka radost najradosnijeg hrišćanskog praznika u srca svih nas unese željeni mir i strpljenje kako bi u predstojećoj godini složni, jedinstveni i nepokolebljivi ostali na svojim vekovnim ognjištima, sabrani oko  barjaka slobode srpske države” – naveo je Rakić.

Jevtić: Poruka razumevanja i solidarnosti koju Božić nosi, važnija nego ikad za sve na Kosovu

Potpredsednik kosovske Vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić svim pravoslavnim vernicima uputio je božićnu čestitku povodom ovog najradosnijeg praznika.

“Neka ovaj praznik mira, nade i ljubavi darovanih nam kroz rođenje Hrista budu osnovna pokretačka i stvaralačka snaga u našem životu. Božić nas podseća na one koji su nam najbliži, najmiliji i zato je poruka razumevanja i solidarnosti koju ovaj praznik nosi u sebi danas važnija nego ikad za sve koji žive na Kosovu” – naveo je Jevtić.

On je izrazio nadu da će nam duboko humana i plemenita duhovna poruka Hristovog rođenja uliti novu snagu da prevaziđemo sve poteškoće i posvetimo se društvenom napretku na dobrobit svih religijskih zajednica, naroda i građana na Kosovu.

Jevtić je istakao da najradosniji  hrišćanski praznik treba da nas podstiče i snaži da pokazujemo ljubav , ukazujemo na pravi put i dobro, a odvraćamo od zla i stranputice, poštujemo prava i slobodu svakog čoveka.

“Neka nas dani koji su pred nama podsete na važnost negovanja istinskih vrednosti, važnosti zajedništva, međusobnog uvažavanja, poštovanja i razumevanja.

Želim vam da dane praznika provedete u krugu porodice i prijatelja, da vaš dom bude ispinjen blagostanjem i osećanjem bliskosti i ljubavi. Da ovogodišnja kao i svaka naredna proslava Božića kao porodičnog praznika, budu afirmacija porodice i njenih neprolaznih vrednosti, jer zdrava i jaka porodica garancija je zdravog i naprednog društva” – navodi se u čestitki Jevtića.

GI SDP – Oliver Ivanović: Mir, sreća i blagostanje, bez strahova i pritisaka

GI SDP – Oliver Ivanović svim pravoslavnim vernicima čestita Badnji dan i Božić sa željom da ih proslave u krugu svojih porodica u miru, sreći i blagostanju, bez strahova i pritisaka.

“Moramo izgraditi društvo zasnovano na vladavini prava uz puno tolerancija, razumevanja, jedinstva i zaštite identiteta” – navodi se u čestitki GI SDP.

Popović: Neka radost Božića ostane večna pobeda prijateljstva, zdravlja i uspeha

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je Božić sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve kao i svim pravoslavnim vernicima.

„U ovim teškim vremenima velikih iskušenja za sve nas na Kosovu i nepresušne borbe za očuvanjem nacionalnog identiteta obavezni smo više nego ikada da negujemo jedinstvo i slogu.

Neka predstojeći najradosniji hrišćanski praznik Rođenja Hrista Spasitelja probudi u nama istinsku veru za opstankom, neka nas ispuni ljubavlju i bratskom slogom i neka radost Božića ostane večna pobeda prijateljstva, zdravlja i uspeha. Želim nam svima da Badnji dan i Božić provedemo u miru sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

U svoje lično ime i u ime rukovodstva opštine Gračanica čestitam Božić svima koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru uz tradicionalni pozdrav Mir Božji – Hristos se rodi!“.

Petrović: Neka duh Božića probudi osećaje praštanja, razumevanja i međusobnog poštovanja

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović čestitao je svim pravoslavnim hrišćanskim vernicima Božić, dan Hristovog rođenja, u ime SLS i u svoje lično ime, sa željom da ga svi proslave u blagostanju, okruženi svojim najdražima, sa obiljem mira, ljubavi i radosti.

“Neka duh Božića, našeg najradosnijeg hrišćanskog praznika u nama probudi osećaje praštanja, razumevanja i međusobnog poštovanja, osnaži vrline mira i solidarnosti u današnjem vremenu i da nam snage da se izborimo sa svim izazovima” – naveo je Petrović u čestitki.

 

Izvor: RKM, Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još