• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista neće učestvovati u radu kosovskog parlamenta

Srpska lista saopštila je večeras da je jasan stav poslanika Srpske liste da neće učestvovati u radu skupštine u Prištini, sve dok se ne povuku takse koje je uvela Priština i time navode ugrozila opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

“I ponavljaćemo to dokle god bude potrebno i dokle god ne shvate svi oni koji su u Prištini i na Zapadu navikli da imaju svoje Srbe da na nas u toj raboti ne računaju.Radi podsećanja, poslanici Srpske liste su u opoziciji, i ne podržavaju predloge koji dolaze na dnevni red od brutalne otmice direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, prebijanja golorukog naroda i legalnih i legitiminih predstavnika Srba, 26. marta prošle godine u Kosovskoj Mitrovici” navode iz Srpske, podsećajući da je devet poslanika Srpske liste mandat dobilo podrškom 90% svojih sunarodnika, te da su uvek su uz svoj narod, i neće promeniti svoju odluku.

“Jedan poslanik Samostalne liberalne stranke koji je i dalje deo vladajuće koalicije Ramuša Haradinaja i glasa za sve što predlože kosovski Albanci neka glasa i dalje, za razliku od njega, naši mandati pripadaju srpskom narodu a ne albanskom, za nas su glasali Srbi a ne Albanci” zaključuju u najnovijem saopštenju.

Saopštenje , RKM

Comments

Pročitaj još