Najmlađi u Vitini dobili novogodišnje paketiće

Zahvaljujući ljudima dobre volje Novogodišnji paketići su iz centralne Srbije stigli  za 370 mališana u vitinskoj opštini.   

Akcijom  „Jedan paketić – mnogo ljubavi“ obuhvaćena su sva deca do osmog razreda osnovne škole.  Podela je počela u  parohijskom domu Svete Petke u centru Vitine, a  mališani, njih jedanaestoro, imali su jedinstvenu priliku da sami biraju poklone koji su, za razliku od prethodnih godina, ovog puta bili različiti.

Deca u ovom kraju Kosovskog Pomoravlja odrastaju  u veoma teškim uslovima i svaka vrsta pomoći im je od velikog značaja. To je dokaz da neko misli na njih. Mnogi darodavci su želeli da ostanu anonimni. Ovom prilikom je pored Novogodišnjih paketića muzičkoj školi u Vrbovcu donirana harmonika i preko 300 evra za kupovinu muzičkih instrumenata.

U okviru ove akcije, danas je  poklone dobilo i dvadesetjedno dete u Binču. Akcija, koja je sprovedena u saradnji Crvenog krsta iz Kosovske Mitrovice i vitinskog paroha Miloša Vukića,  nastavlja se u subotu u Vrbovcu, Mogili i Grnčaru a završava na Badnji dan podelom paketića u Klokotu.

 

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još