• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Popović otvorio novoizgrađeno obdanište u Ugljaru

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović svečano je otvorio novoizgrađeni objekat Predškolske ustanove “Naša radost” u Ugljaru.

Predsednika Popovića u Ugljaru, tradicionalno pogačom i solju, dočekao je veliki broj meštana i mališana u pratnji roditelja.

Prvi čovek Opštine Gračanica obdanište je otvorio presecanjem trake postavljene ispred ulaza u zgradu, zajedno sa direktoricom te ustanove Ljiljanom Martinović.

“Ovo je jedan od najvećih i najznačajnijih projekata u obrazovanju u ovoj godini. Ovo mnogo više znači od novca koji je uložen, jer je svaki projekat koji podrži ili realizuje opština Gračanica znači da vodi računa o svojim građanima, o opstanku i ostanku ovde, posebno u Ugljaru”, kazao je Popović.

“Presrećni smo što smo uspeli da izgradimo ovakav objekat i stvorimo bolje uslove za odrastanje naše dece. Kao što sam i rekao roditeljima, nadam se da će narednih godina obdanište biti još punije i da će od nas tražiti proširenje zgrade. Nastavićemo sa ulaganjima u obrazovanju, ali i svim drugim oblastima”, dodao je Popović.

Direktorica PU “Naša radost” Ljiljana Martinović kazala je da je današnje otvaranje veliki dan za Ugljare, a posebno za mališane koji će u njemu boraviti.

“Devetnaest godina radili smo u privatnoj kući i danas konačno dobijamo svoj objekat. U našoj ustanovi upisano je 95-oro dece. Hvala opštini Gračanica i predsedniku Popoviću što su uvideli potrebu da se ovde izgradi ovako lep objekat”, kazala je Martinović.

Direktorica obrazovanja pri opštini Gračanica Brankica Nićić istakla je da će to odeljenje nastaviti sa ulaganjima u obrazovanje i kulturu i u narednoj godini, kako bi meštanima stvorili najbolje uslove.

Novoizgrađeni objekat obdaništa u Ugljaru površine je 432 kvadrata i nalazi se u blizini tamošnje Osnovne škole. U prizemlju se nalaze dečije spavaone, boravišni prostor, kuhinja sa trpezarijom, višenamenski prostor i pomoćna prostorija za grejanje, dok se na spratu nalaze prostorije uprave.

Sredstva za njegovu izgradnju obezbedila je opština Gračanica u vrednosti od 122.678 evra.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još