• Početna>
  • Vesti>

Narodnim kuhinjama na KiM stiglo 25 tona brašna iz Crne Gore

Pravoslavna mitropolija crnogorsko-primorska isporučila je juče humanitarnu pomoć od 25 tona brašna korisnicima narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, saznaje RTV Puls.

Pomoć je za vrlo kratko vreme organizovao Dobrotvorni fond Mitropolije.

“Uz mnogobrojne carinske poteškoće i otežane uslove na putu ovaj prilog je stigao sinoć u kasnim večernjim časovima u centralni magacin u Prekovcu”, navodi se u saopštenju Čovekoljublja, objavljenom na sajtu Mitroipolije.

Predsednica Humanitarne organizacije „Majka devet Jugovića“ Svetlana Stević ističe da je ova pomoć, u trenutku kada je Vlada Kosova uvela dodatne takse na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hervcegovine, od ogromnog  značaja za više od dve hiljade ugroženih korisnika koji svakodnevno dobijaju besplatne obroke koji se spremaju u narodnim kuhinjama u Prekovcu i Vrbovcu.

„Sa ovim zalihama brašna i ostalih namirnica možemo da redovno snabdevamo narodne kuhinje do kraja janura”, izjavila je za Puls Svetlana Stević.

Iako je vikend, zaposleni u narodnim kuhinjama rade, pripremajući zimnicu, a korisnicima su za danas i sutra podelili suvi obrok.

Izvor: RTV Puls

Foto: TV Most

Comments

Pročitaj još