Narodnim kuhinjama na KiM stiglo 25 tona brašna iz Crne Gore

Pravoslavna mitropolija crnogorsko-primorska isporučila je juče humanitarnu pomoć od 25 tona brašna korisnicima narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji, saznaje RTV Puls.

Pomoć je za vrlo kratko vreme organizovao Dobrotvorni fond Mitropolije.

“Uz mnogobrojne carinske poteškoće i otežane uslove na putu ovaj prilog je stigao sinoć u kasnim večernjim časovima u centralni magacin u Prekovcu”, navodi se u saopštenju Čovekoljublja, objavljenom na sajtu Mitroipolije.

Predsednica Humanitarne organizacije „Majka devet Jugovića“ Svetlana Stević ističe da je ova pomoć, u trenutku kada je Vlada Kosova uvela dodatne takse na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hervcegovine, od ogromnog  značaja za više od dve hiljade ugroženih korisnika koji svakodnevno dobijaju besplatne obroke koji se spremaju u narodnim kuhinjama u Prekovcu i Vrbovcu.

„Sa ovim zalihama brašna i ostalih namirnica možemo da redovno snabdevamo narodne kuhinje do kraja janura”, izjavila je za Puls Svetlana Stević.

Iako je vikend, zaposleni u narodnim kuhinjama rade, pripremajući zimnicu, a korisnicima su za danas i sutra podelili suvi obrok.

Izvor: RTV Puls

Foto: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."