Staviljeci: Takse ostaju, ne važe za robu u vrednosti do 175 evra

Ono što ne podleže taksama su stvari za ličnu upotrebu u iznosu od 175 evra, kaže portparol kosovske carine Adriatik Staviljeci.

Kosovska Vlada ne odustaje od taksi povećanih za 100 odsto, pa je portparol kosovske carine  objasnio šta ne podleže taksama. “Jedino što jedna osoba može da prenese i što ne podleže carinskoj kontroli su stvari za ličnu upotrebu u iznosu od 175 evra”, rekao je Stavljeci.

On je naveo da je to vrednost koja znači da se ne radi o komercijalnim količinama robe, prenosi RTK2.

Stavljeci tvrdi da je zbog uvođenja taksi smanjen uvoz robe iz Srbije i BIH.

“Od uvođenja ove odluke zabeležili smo da su samo dva kamiona ušla, jedan iz Srbije i jedan iz BiH. Oni su platili ovu taksu od 100 odsto”, naveo je Staviljeci, dodajući da odluka kosovske Vlade ne pogađa robu koja se iz Srbije, preko Kosova, prevozi u Albaniju i Makedoniju.

 

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."