Dačić: Dosta je igara, znamo da na Prištinu može da se izvrši uticaj

Bez jačeg međunarodnog pritiska na Prištinu neće brzo doći do ukidanja taksi koje je uvela za srpsku robu, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Kaže i da ne očekuje brzu reakciju na zahtev Beograda Sekretarijatu Cefta za direktne konsultacije u okviru zajedničkog komiteta.

“Mi smo preduzeli sve što je predviđeno tim sporazumom. Formalno smo uputili zahtev, ali bez jačeg međunarodnog pritiska onih koji su ih stvorili i koji ih sponzorišu, ne verujem da će brzo doći do ukidanja mera”, rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka sa egipatskim kolegom.

Poručio je da Srbija neće preduzimati nikave mere koje bi nekima omogućile da nas stave u isti rang sa Prištinom.

“Očekujemo da prestanu da se igraju nekih igara koje svi znamo da nisu istinite, da neko sad ne može da izvrši uticaj na Prištinu. Može”, kazao je Dačić.

Naveo je da nije čuo da je neko uveo takse od 100 odsto, budući da se time poručuje zapravo da ne žele da trguju.

Kazao je i da je dobro što je američki državni sekretar Majk Pompeo reagovao tako što je zatražio od Prištine da ukine takse, te poručio:

“Ali da vidimo kako će se sad sve to završiti”.

Izvor RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."