• Početna>
  • Vesti>

Službenici Ministarstva spoljnjih poslova Srbije u poseti Kosovu

Grupa od 67 službenika Ministarstva spoljnih poslova Srbije završila je sinoć obilaskom manastira Gračanica dvodnevnu studijsku posetu Kosovu i Metohiji.

Već tradicionalno putovanje, koje četvrtu godinu zaredom organizuju MSP i Kancelarija za Kosovo i Metohiju, bilo je prilika za posetu nekima od najznačajnijih srpskih verskih i kulturnih spomenika u pokrajini, ali i za druženje sa srpskim domaćinima u Velikoj Hoči, kod kojih su službenici našeg ministarstva prenoćili.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović izjavio je novinarima na završetku posete da su radnici MSP imali dragocenu priliku da vide realnu i pravu sliku života srpskog čoveka na Kosovu i Metohiji.

“MSP je specifična institucija koja se svim silama borila i boriće se za očuvanje vitalnih nacionalnih interesa. Mojim kolegama će posao biti olakšan ukoliko neposrednim prisustvom vide i osete ono što se ovde dešava, a argumentacija koju su ovde stekli u protekla dva dana pomoći će im da se bore za naše interese, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, kada odu u diplomatsko-konzularnu mrežu”, rekao je Jović.

Sindikat radnika MSP je za ovu priliku prikupio 240.000 dinara pomoći za četiri porodice u Velikoj Hoči, koje su nedavno bile žrtve krađe.

Izvor: Kontakt Plus radio

Comments

Pročitaj još