Ljekaj odustao od posete Gračanici zbog neistaknutih kosovskih obeležja

Zbog odbijanja lokalnih zvaničnika da u prostorijama u kojima je trebalo da se održi sastanak istaknu državne simbole Kosova, ministar infrastrukture Palj Ljekaj odustao je od posete opštini Gračanica koja je bila najavljena za danas.

“Za Ljekaja i njegov kabinet neprihvatljivo je da budu u instituciji koja se ne identifikuje sa simbolima države kojoj pripada, Republike Kosovo”, navodi se u saopštenju Ministarstva infrastrukture.

Takođe se navodi da će ministar Ljekaj i dalje da bude „blizu građana ove opštine“, planirajući konkretne projekte u oblasti infrastrukture kojima će da budu zadovoljene njihove potrebe.

Ljekaj se zahvalio „medijima koji su izrazili spremnost da prate ovu aktivnost“ i ujedno je zatražio njihovo razumevanje.

Nakon održanog sastanka u ovoj opštini, ministar Ljekaj i gradonačelnik Gračanice Srđan Popović, kako je bilo planirano, trebalo je da posete naselje Sušica, nastanjeno albanskom većinom, prenela je agencija Beta.

 

Izvor: Kossev

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."