• Početna>
  • Vesti>

Mali atelje i Mali teatar pri “Akvarijusu”: Mi stvaramo neki kreativniji, neuobičajeni svet

Godišnja izložba radova polaznika Malog ateljea svečano je danas otvorena u galeriji „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici, a prisutni su mogli i premijerno da odgledaju predstavu „ Zbunjena bajka“  u izvođenju glumačke trupe Mali teatar.

Time su najmlađi umetnici Kosovske Mitrovice danas pokazali roditeljima i drugarima šta su to u prethodnoj sezoni naučili i uvežbali a njihov trud, rukovodstvo galerije  je verifikovalo prigodnim diplomama, dok su  najboljima uručene i nagrade.

Polaznici Malog ateljea koji pri galeriji radi već skoro jednu deceniju,  napravili su izvanrednu izložbu crteža a svesrdno su im se pridružili i đaci Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Kosovski božur“ kao i  učenici osnovnih škola “Vlada Ćetković” i “Dositej Obradović”.

„Deca ovde odlaze, dolaze, menjaju se i kroz Atelje je dosad prošlo oko 120 dece. Ove godine uspeli smo da ostvarimo lepu saradnju sa ŠOSO „Kosovski božur“  i  OŠ „Dositej Obradović“  a sve zahvaljujući Nenadu Radivojeviću i organizacijama Karitas i UNICEF koje su podržale ovu priču. Hvala pre svega roditeljima što imate poverenje u nas i dopuštate nam da sa vašiom decom provodimo vreme i stvaramo neki drugačiji, nestvarni kreativni svet, koji nije uobičajen“ rekla je Miljana Dunđerin, umetnički rukovodilac galerije „Akvarijus“ i Malog ateljea.

 

Mali teatar postoji godinu dana i dosad je imao tri premijere. U njemu sa decom radi dramska umetnica Dunja Nikolić. Oni su danas prisutnima pokazali kako to izgleda kada se likovi iz različitih bajki pogube , zalutaju i zbunjeno sudaraju u jednoj priči.

A dečica su prezadovoljna. Njima je dovoljno otvoriti im svet mašte i pustiti ih da se njome koriste do mile volje.

„Mnogo nam je lepo. Mi volimo da crtamo i svaki put naučimo nešto novo“ kažu Kalina i Dunja.

 

Izložbu čine najbolji radovi članova „Malog ateljea“ nastali tokom proleća i leta ove godine, kao i umetnički predmeti izrađeni na interaktivnim i inkluzivnim radionicama koje su tokom prethodne sezone održavane sa najranjivijim grupama dece iz škola „Kosovski božur“ i „Dositej Obradović“ iz Kosovske Mitrovice.

Deo izložbe podržali su Karitas i UNICEF.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Pročitaj još