Kosovo, Interpol, sin, droga, oružje i naravno zavera

Priština — Iako Priština ulaže veliki napor da Kosovo bude primljeno u Interpol, štetu tom planu nanosi sin kosovskog šefa tajne službe kod kog su nađeni droga i oružje.

Naime, kako piše “Gazeta ekspres”, a prenosi Sputnjik, kod sina šefa kosovske tajne službe Špenda Makhunija pre desetak dana pronađeno je ilegalno oružje i droga u kolima. Kosovski premijer Ramuš Haradinaj sumnja da je ovaj slučaj deo zavere.

To je, prema pisanju prištinske “Gazete ekspres”, izjavio neimenovani predstavnik vlasti uključen u postupak, a poslanik najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova Anton Kuni kaže da je policija obelodanjivanjem ovog slučaja ugrozila članstvo Prištine u toj međunarodnoj policijskoj organizaciji.

“Ekspres“ piše da su kosovska policija i tužilaštvo angažovani na oslobađanju sumnji da pronađeno oružje i droga pripadaju sinu šefa tajne službe, jer bi to moglo dodatno da napravi problem kosovskom članstvu u Interpolu.

Međutim, neimenovani izvor “Ekspresa” tvrdi da bi i oslobađanje dvadesetogodišnjaka od odgovornosti takođe mogao biti skandal i prepreka za prijem Kosova u članstvo Interpola.

Inače, Generalna skupština Interpola biće održana 20. novembra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Kosovski mediji pišu da su pronađena droga i oružje kod dvadesetogodišnjeg sina šefa kosovske tajne službe bili deo redovne policijske kontrole, koja ni na koji način nije bila uperena protiv sina prvog čoveka tajne službe.

Špetim Makhuni, sin šefa tajne službe Špenda Makhunija, uhapšen je 12. oktobra dok je vozio dedin automobil, u kojem je pronađeno ilegalno oružje i određena količina marihuane.

Inače, slučaj su pratile kontradiktorne informacije o tome ko je vlasnik oružja i droge, s obzirom na to da su se u vozilu u trenutku policijske kontrole nalazile tri osobe, što je samo još više zainteresovalo javnost. Antoni insistira da policija što je pre moguće objavi sve činjenice o ovom slučaju, preneo je Tanjug.

Dok Haradinaj strahuje da je prvom čoveku tajne službe ovaj slučaj podmetnut, kosovski predsednik Hašim Tači, koji je oduvek bio blizak Makhuniju, kaže da treba sačekati da slučaj bude istražen do kraja.

 

Izvor B92

Comments