Svečano obeležen Dan opštine Leposavić

Opština Leposavić nizom aktivnosti proslavila 106 godina od oslobođenja od Turaka. Na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine, na kojoj su predstavljeni brojni uspešni privrednici i  institucije, prisustvovao je veliki broj gostiju, predstavnici Srpske liste i mnogobrojni građani.

Najavljene investicije od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića prilikom nedavne posete severu Kosmeta i Leposaviću ohrabruju i daju nadu za opstanak, rečeno je na akademiji koja je organizovana povodom 106 godina opštine.

“Pored svih problema velikim zalaganjem i radom u skladu sa svojim mogućnostima, a sa jasnom podrškom države Srbije, omogućili smo nesmetano funkcionisanje svih ustanova i institucija. Činjenica da nas država Srbija ni u jednom trenutku nije zaboravila i dozvolila da budemo prepušteni sami sebi, daje nam nadu u bolje sutra i čini mogućim da ipak sa ponosom imamo priliku da kažemo šta smo prošli i da nagradimo i odamo pruznanje nazaslužnijima među nama”, rekao je ZoranTodić, predsednik opštine Leposavić.

U ime Srpske liste domaćina i goste pozdravio je gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić.

“Kada vidim šta je sve planirano za narednu godinu, znam da će se dobri rezultati tek videti kroz finansijska ulaganja naše države u oblasti industrije, i u kojima će radna mesta naći veliki broj mladih Leposavaca. Ekonomija će biti naše oružje i zaštita u vremenima koja dolaze. Uveren da ćemo se i sledeće godine naći ovde i imati priliku da vidimo realizovane planove, koristim priliku i čast koja mi je data da vam u ime Srpske liste i svoje lično ime uputim najiskrenije čestitke povodom Dana opštine Leposavić, sa željom da vas svake godine bude sve više i više”, rekao je Rakić.

U znak podrške srpskom narodu predsednik opštine Stara pazova Đorđe Radinović sa predsednikom opštine Leposavić Zoranom Todićem potpisao je povelju o bratimljenju.

“Mi ćemo se truditi da zaista uvek pomažemo i da pre svega pažnjom i osećanjima pokažemo da smo uvek svuda uz srpski narod ma gde on živeo”,  poručio je Radinović.

Povodom Dana opštine, predsednik Todić je sa saradnicima danas primio roditelje i rodbinu žrtava NATO agresije i uručio im jednokratnu pomoć.

Polaganju cveća i venaca na spomenike u Leposaviću, Lešku i Sočanici prisustvovali su i predstavnici Srpske liste.

Na platou ispred Centra za kulturu svoje proizvde izlagali su privrednici, škole, ustanove i udruženja.

Na svečanoj sednici zaslužnim pojedincima uručena su oktobarska priznanja. Oktobarska nagrada dodeljena je osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Sočanici, koja ove godine obeležava 100 godina postojanja.

 

Izvor: TV Most

Foto: FB

Comments

Pročitaj još