• Početna>
  • Vesti>

Brnabićeva sa Palmerom: Srbija posvećena postizanju kompromisa za KiM

a Srbiju su mir i stabilnost od ključne važnosti, rekla je premijerka Brnabić u razgovoru sa američkim zvaničnikom Metjuom Palmerom. Za očuvanje mira i stabilnosti u regionu neophodna saradnja, naglasio Palmer.

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je na sastanku sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Metjuom Palmerom da su za Srbiju mir i stabilnost od ključne važnosti i da ostajemo čvrsto posvećeni postizanju kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju.

Podsetila je da je Beograd ispunio sve svoje obaveze koje proističu iz Briselskog sporazuma, a da Priština nije ispunila ni jednu.

Premijerka je ocenila da su rezultati reformi u ekonomiji i pravosuđu pokazatelj posvećenosti Vlade da dalje radi na unapređenju uslova poslovanja, što je snažan podsticaj za dolazak američkih i drugih kompanija i garanciju da će raditi u predvidivom i podsticajnom poslovnom okruženju, navodi se u saopštenju Vlade.

Brnabićeva i Palmer su se saglasili da na ekonomskom planu postoji veliki potencijal za dalji razvoj saradnje dve zemlje, čemu u prilog ide i nedavno potpisani Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture.

Palmer je naglasio da SAD čvrsto veruju da je za očuvanje mira i stabilnosti u regionu neophodna saradnja i istakao značaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine, kako bi se došlo do tog cilja.

Izvor FONET/RTS

Comments

Pročitaj još