Festivalom dečjeg stvaralaštva završena Dečja nedelja

Festivalom dečjeg stvaralaštva, danas je u Kosovskoj Mitrovici završena Dečja nedelja.

Na festivalu održanom na platou kod STŠ Mihajlo Petrović Alas, deca Kosovske Mitrovice pokazala su da umeju sve – da igraju savremene i tradicionalne igre, da pevaju, recituju, da pišu, slikaju i da se bave sportom.

I ove godine, Privremeni organ Opštine Kosovska MItrovica u saradnji sa predškolskom ustanovom i svim osnovnim školama na području grada, organizovao je mnoštvo aktivnosti za najmlađe. Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska MItrovica Aleksandar Spirić pozdravio je najmlađe rekavši da je Festival dečjeg stvaralaštva osmišljen tako da promoviše jednakost, uzajamno poštovanje  i naravno život bez nasilja.

 

“A ono za šta svi treba da se zalažemo je da nasilja ne bude nigde – ni u školama ni u porodicama, niti na ulici. Zato moramo svi zajedno, složno da promovišemo prave vrednosti” poručio je Spirić.

Đaci su tokom prethodnih dana bili vredni i napravili mnoštvo ručnih radova koje su tokom festival međusobno razmenjivali.

A poruke najmlađih vezane za njihova  prava su skromne i jasne – Imamo pravo na maštu, na odmor, na igru, na srećan život u zdravim porodicama.

Ove godine Dečja nedelja je održana pod sloganom “Moje je  pravo da živim srećno i zdravo”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."