• Početna>
  • Vesti>

Spirić sa najmlađima: Hajde da se takmičimo u tome ko će da pročita više knjiga

Autori najboljih likovnih i literarnih radova  na temu „Imam pravo da rastem srećno i zdravo“ bili su danas gosti  predsednika Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandra Spirića u okviru  Dana otvorenih vrata.

Sa načinom funkcionisanja ove institucije danas se upoznalo oko tridesetak mališana iz osnovnih škola i predškolske ustanove „Danica Jaramaz“ koji su od predsednika Privremenog organa dobili i prigosne nagrade.

„Kosovska Mitrovica ima budućnost. Tu budućnost valja čuvati na zdravim postulatima. Pa hajde da se dogovorimo  eda se od danas takmičimo u tome ko će pročitati više knjiga i ko će dati više golova“ poručio je Spirić svojim malim gostima.

Mališani su zadovoljni.

„Smatram da svako dete treba da zna svoja dečja prava. Osnovno pravo je  pravo na život i što je jpoš važno na život bez nasilja. Ja sam o tome napisaorad i evo, dobio nagradu“ kaže Aleksa Kabašić, učenik osmog razreda u OŠ Sveti Sava.

Dečja nedelja se završava  Festivalom dečjeg stvaralaštva koji će biti održan sutra u 11h na ploči kod STŠ Mihajlo Petrović Alas.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još