• Početna>
  • Vesti>

Na Komisiji o unutrašnjim poslovima i o učestalim krađama

Poseta Hašima Tačija severu Kosova i dalje je aktuelna tema. Na sednici Komisije za unutrašnje poslove ministar Bejtuš Gaši je, između ostalog, odgovarao i koliko je poseta predsednika ovom delu Kosova uticala na opštu bezbednost. Poslanik Srpske liste Zoran Mojsilović osvrnuo se na učestale krađe stoke i poljoprivrednih mašina.

Poslanik Dželjalj Svećlja je insistirao na odgovoru da li je ministar unutrašnjih poslova bio obavešten o poseti predsednika jezeru Gazivode, da li je i njemu bio upućen poziv i da li se oseća poniženo što su njegovi podređeni toga dana bili uz Hašima Tačija.

“Da li mislite da je sigurnost Kosova bila ugrožena zbog činjenice da je Srbija podigla borbenu gotovost na najviši nivo?”, upitao je Svećlja.

“Opšta situacija je stabilna. Što se posete tiče, to je u agendi predsednika, realizovana je bez tenzija. Tenzije su deo odnosa onda kada je dijalog intenzivan”, odgovorio je Gaši.

Na Tačijevu posetu severu Kosova nakratko se osvrnuo i poslanik Srpske liste Zoran Mojsilović.

“Glavno je da je to proteklo bez nekih incidenata, ništa se nije desilo. Malo smo svi bili uznemireni iznenadnom posetom, ali sve to doživljavamo kao deo političkog procesa i dijaloga između Beograda i Prištine”, kaže Mojsilović.

Mojsilovića je zanimao i odgovor ministra u vezi učestalih krađa stoke i poljoprivrednih mašina.

“Ja razumem da se dešavaju krađe mobilnih telefona i sitnih stvari i da se to malo teže nalazi. Ali svi smo odavde i znamo kako izgleda krava od 500 kilograma. Toliko se često krade, da li je moguće da niko ne primeti traktor koji je nestao ili dve – tri krave koje nestanu za noć”, upitao je Mojsilović.

“To je permanentna zabrinutost svih nas. Preduzeli smo mere, ali rezultati nisu očekivani”, kazao je Gaši.

Sednici komisije prisustvovala je i direktorka Inspektorata Kosova. Pojedine poslanike je zanimao rad ove institucije, kao i povećanje plata pripadnicima policije, prevremene penzije i položaj vatrogasaca na Kosovu.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK2

Comments

Pročitaj još