Haradinaj: Slovenija jedan od najboljih partnera Kosova

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je u Njujorku, na marginama zasedanja Ujedinjenih nacija, da je Slovenija jedan od najboljih partnera Kosova.

“Slovenija je jedan od najboljih ekonomskih i političkih partnera Kosova i mi smo fokusirani da se to prijateljstvo i ta saradnja nastave”, kazao je Haradinaj tokom susreta sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Haradinaj je, kako je saopšteno iz Vlade Kosova, zahvalio Pahoru na podršci koju Slovenija daje Kosovu u svim periodima izgradnje i konsolidacije institucija, procenjujući da se dobri odnosi mogu ojačati još više u ekonomskoj i trgovinskoj saradnji.

Haradinaj je tokom sastanka zatražio podršku Slovenije u evroatlantskim integracionim procesima Kosova, sa posebnim naglaskom na liberalizaciju viznog režima i članstvo u međunarodnim organizacijama.

Pahor je istakao spremnost Slovenije da podrži Kosovo na putu integracije u Evropsku uniju, ali i ekonomskom razvoju.

 

Izvor Beta/B92

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."