• Početna>
  • Vesti>

Pobednik Slagalice Miloš Timotijević: Kviz logike, ne samo znanja

Miloš Timotojević, nezaposleni diplomirani istoričar iz Zvečana, pobednik 107.ciklusa TV kviza Slagalica, gostujući u programu Radio Kosovske Mitrovice kaže da je uz kviz rastao, te da je oduvek imao želju da bude i takmičar.

Ohrabrio je sve ljubitelje kviza da se prijave za učešće.  U ciklusu se snima 61 emisija, od kojih je 40 kvalifikacionih, dok je on učestvovao u 12.

„Smatram da za Slagalicu, kao ni za bilo koji kviz ne može čovek da se pripremi. Ceo život je škola. Svaka informacija koja je upijena tokom života može da znači. U polufinalu sam pobedio na osnovu jednog kadra u kome sam video da Šon Koneri glumi u filmu „Ime ruže“ i ako sam knjigu pročitao. To mi je dalo podsticaj, uspeo sam da se setim toga, i tom praktično bezazlenom informacijom, prelomim celo polufinale“ kaže Timotijević.

Kaže da Slagalica nije samo kviz znanja, već i logike.  Navodi da nije imao tremu, i da mu kamere nisu predstavljale problem, ali da se dešavalo da posumnja i u svoje znanje, jer je velika razlika kada kviz gledate kod kuće, i kada u njemu učestvujete.

Miloš priznaje da mu slova nisu jača strana, dok s brojevima nikad nema problem. Ipak, kaže da su igre “Ko zna zna” i “Asocijacije” favoriti. Planira da za oko šest godina učestvuje u Super Slagalici, gde će se naći pobednici od 100. do 150.ciklusa.

Timotijević je zahvaljujući pobedi osvojio 200 hiljada dinara, te vaučer od 120 hiljada dinara za kupovinu tehničke robe, i putovanje na Siciliju, odnosno Tursku, gde je po svojoj želji otputovao, kako bi izbegao sve procedure u vezi sa vizom.

Timotijević kaže da je ovo njegovo prvo gostovanje u medijima na severu Kosova i Metohije, napomenuvši da je poziv prihvatio sa zadovoljstvom, s obzirom na to da kako sam kaže, Radio Kosovska Mitrovica ima dugu tradiciju dobrog novinarstva.

Poslušajte ceo razgovor sa Milošem Timotijevićem:

Comments

Pročitaj još