• Početna>
  • Vesti>

Komandant NATO-a: Vučić i Tači su demokratski izabrani predstavnici

Komandant združenih snaga NATO-a u Napulju admiral Džejms Fogo je na pitanje novinara u Dečanima, da prokomentariše najave o mogućoj podeli Kosova, rekao da kao vojno lice Alijanse ne prisustvuje razgovorima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija, i da ne zna kako taj plan izgleda.

“Oni (Vučić i Tači) su vaši demokratski izabrani predstavnici i predstavljaju interese većine u ovim zemljama. Kao svi demokratski lideri, ja čvrsto verujem da ova dva čoveka traže rešenja za teška pitanja i da i oni, kao i ja i (komandant KFOR-a) general (Salvatore) Kuoči, podržavaju bezbedno i sigurno okruženje, zbog čega smo i ovde”, naveo je Fogo, prenosi RTK2.

Glavnokomandujući napuljske baze nadležne za Zapadni Balkan, Severnu Afriku i Bliski istok rekao je i da je više od 4.000 pripadnika KFOR-a na Kosovu sposobno da obezbedi sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve ljude na Kosovu, sve dok to nalaže mandat ovih međunarodnih snaga.

RTK2 prenosi da je Fogo naveo da je od kosovskog ministra Palja Ljekaja i gradonačelnik Dečana Baškima Ramosaja dobio obećanje da će poštovati Zakon o specijalnim zaštićenim zonama kada je u pitanju izgradnja puta Plav–Dečani i da neće biti radova u zaštićenoj zoni manastira Dečani.

Izvor Tanjug-RTS

Comments

Pročitaj još