• Početna>
  • Vesti>

Spahiu: Mislim da su Tači i Vučić već dogovorili rešenje za Kosovo

Univerzitetski profesor Nedžmedin Spahiu kaže za Radio Kontakt plus da misli da su srpski i kosovski predsednik Hašim Tači i Aleksandar Vučić uz međunarodne posrednike već dogovorili neko rešenje za pitanje Kosova.

Spahiu u intervjuu Radiju Kontakt plus kaže da misli da su se Tači, Vučić i odgovorni međunarodni posrednici već dogovorili oko nekog rešenja za Kosovo a za koje građani još ne znaju i da sada obojica predsednika nastoje da to rešenje prodaju javnosti, odnosno svojim vladama i parlamentima.

“Da bi to uradili što bolje, oni otvaraju sve više i više raznovrsnijih tema, među kojima su i neke veoma opasne. Promena granica, podela i slično, su opasne stvari i sa tim se ne treba poigravati, jer promena granica znači zapravo novi rat,”- smatra Spahiu.

Po oceni Spahiua promena granica je veoma opasna stvar i misli da su ovu temu srpski i kosovski predsednik otvorili samo radi toga da kada se javnosti predstavi rešenje ono bude lakše prihvaćeno.

Spahiu, koji je i direktor RTV Mitrovica, navodi da je teško proceniti šta je suština budućeg sporazuma.

“Teško je to naslutiti, ali verovatno su se dogovorili oko toga koje će ingerencije imati Zajednica opština sa srpskom većinom i kakva će biti veza Srbije sa Kosovom, odnosno ko će brinuti o njenim interesima na Kosovu,”- kaže Spahiu.

Po oceni Spahiua, Kosovo očekuje priznanje svoje nezavisnosti od Srbije.

Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još