Đurić: Vučić nadležnim službama dao zadatke

Na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost razmatrane su tri tačke, rekao je Marko Đurić ispred Predsedništva Srbije.

Analizirana je političko-bezbednosna situacija, stanje u organima i službama bezbednosti u sistemu odbrane i obaveštajnim službama, civilnim i vojnim, kao i politička i bezbednosta situacija u našem i širem regionu.

Đurić je rekao da je Savet usvojio određene zaključke, a da je predsednik Vučić nadležnim službama dao odgovarajuće zadatke.

“Želim posebno da kažem da smo danas razgovarali o činjenici da se 1930. dan ne sprovodi dogovor o ZSO i da je velika sramota što moramo da razgovaramo o bezbednosti Srba na KiM, a ne o nesprovođenju Briselskog sporazuma od strane Prištine i nesprovođenju garancija koje je međunarodna zajednica dala”, rekao je Đurić.

Umesto da glavna tema bude to da se ne sprovodi dogovor o Zajednici srpskih opština i posle 1930 dana, morali smo da razgovaramo o tome što su proteklih dana pojedini Srbi stvarali atmosferu u kojoj su optuživali sopstvenu državu da planira scenarije dogovorenih sukoba, kazao je Đurić.

U tim „agenturnim delovanjima“ učestvovali su „pojedini politički predstavnici, od Saše Jankovića, pa da ne nabrajam“ i verski predstavnici, dodao je.

Oni su, kako je naveo, govorili o lažnim scenarijima i nametnuli jednu vrstu psihoze, oni nisu delovali u interesu svoje zemlje, naveo je, ocenjujući i da su lažnim informacijama bili, zapravo, u funkciji Prištine.

„Vojska i policija su dobile posebne zadatke u vezi sa ovim agenturnim delovanjima,“ rekao je Đurić.

Dodaje da se očekuje od organa bezbednosti da pojačano deluju i obavljaju svoj posao, „posebno zbog agenturnog delovanja“, koje je deo organizovanog scenarija u koji su umešane i strane službe.

On je naveo i da neće prestati da ukazuju na „licemerno ponašanje i Prištine i međunarodne zajednice“.

„Evo istekao je 4. avgust, ispostavio se da i njihov potpis ne vredi, kao što smo ukazivali i na to da potpis Prištine neće biti primenjen,“ naveo je on.

Sastanku u zgradi Predsedništva Srbije prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić, ministri odbrane i unutrašnjih poslova, Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović, ministarka pravde Nela Kuburović, kao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica/ TV Most

Comments

Pročitaj još