• Početna>
  • Vesti>

Saslušanje Vitomira Ilića u toku,još nema krivične prijave

 Srbin iz sela Korminjane kod Raniluga Vitomir Ilić, koga je jutros u porodičnoj kući uhapsila specijalna kosovska policija, nalazi se u policijskoj stanici u Gnjilanu, gde je još u toku informativni razgovor i oseća se dobro. To je za RTV Puls potvrdila njegova supruga Diana, kojoj se muž javio telefonom iz policijske stanice.
Diana kaže da ju je jutros oko šest časova probudila buka koju su napravili policajci prilikom nasilnog ulaska u domaćinstvo.
„Presekli su katanac na kapiji, a zatim upali u kuću gde su odmah počeli sa pretresom. Međutim, ništa sumnjivo nisu pronašli“, izjavila je Diana i naglasila da su u toj akciji policijaci bili posebno brutalni prema njoj.
Diana je Albanka iz Skadra koja sa suprugum Vitomirom i sinom Jovanom živi na Kosovu već desetak godina.
Kaže da je u akciji policije učestovalo tridesetak specijalaca naoružanih dugim cevima, a u Korminjane su stigli u sedam službenih džipova. Meštane je jutrošnja akcija uznemirila i primećeno je manje ljudi u selu nego što je to uobičajeno za radni dan.
Branilac Vitomira Ilića advokat Vasilije Arsić potvrdio je za Puls da je njegov klijent još u policiji, ali da protiv njega još nije pokrenut postupak.
„Ako do kraja dana tužilac ne podnese krivičnu prijavu, moraće da ga puste na slobodu bez odlaganja“, rekao je Arsić i dodao da u ovom trenutku niko ne zna za šta bi mogao da bude osumnjičen njegov klijent.
Zamenik predsednika opštine Ranilug Davor Petković zabrinut je zbog učestalih akcija kosovske specijalne policije u poslednje vreme u Kosovskom Pomoravlju.
„Nema nikakve potrebe za ovakvom silom. Stranke bi se odazvale svakom uredno dostavljenom pozivu nadležnih organa“, rekao je Petković i najavio da će uskoro tražiti objašnjenje za ove postupke od vrha kosovske policije u Prištini.
Akcije kosovskih specijalaca su intenzivirane u Kosovskom Pomoravlju u poslednje vreme i unele su zabrinutost u srpskim sredinama. Naime, 10.jula je uhapšeno, pa ubrzo pušteno na slobodu petorica viđenijih Srba zbog navodnog podrivanja ustavnopravnog poretka Kosova, a pre pet dana je zbog sumnje da je počinio ratne zločine uhapšen penzionisani šumar iz Paralova Radomir Antić protiv koga je određen jednomesečni pritvor.
Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još