Manje posla za taksiste tokom leta,cena prevoza i dalje ista

Rad taxi udruženja u Kosovskoj Mitrovici, samostalnih taksista, njihov status kao i polazište za taksiste kojima je stanica na poletu odavno neadekvatna i dalje je pitanje o kome se nerado govori. Pošto ovo rešenje još uvek ,bar zvanično, nije na dnevnom redu mi smo taksiste koji žive i rade od ovog posla pitali za uslove rada tokom letnjih meseci.  Aleksandar Jeremić iz Udruženja taksista“Profi“ kaže da tokom leta nema toliko posla , pa iako se ove godine ne žale na velike vrućine, kaže da se često odlučuju da prevoze putnike do turističkih destinacija.

„Ima posla na dužim relacijama , inače je broj putnika u gradu osetno manji i tako će biti sve do polovine septembra“. Na pitanje da li će se cena taxi usluge usklađivati sa cenama goriva koje poskupljuje ovih dana ,nije imao precizan odgovor, ali nam je rekao da i o tome razmišljaju u udruženjima.

Ono pitanje na koje ni taksisti ,ni nadležni još nemaju odgovor, jeste rešenje stajališta za taksiste, kojima s obzirom na broj vozila koja rade ,a više ih je od potrebnog u odnosu na broj stanovnika.Ostaje nada da će i takav projekat biti deo infrastrukturnog uredjenja grada.

 

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."