• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Vladika Teodosije se bacio kamenom na Vučića

Nisu se predstavnici Srpske liste bacili kamenom na vladiku Teodosija, nego se on bacio kamenom na Aleksandra Vučića, koji je i kao predsednik vlade, i kao predsednik države i lično više uradio za crkve i manastire na Kosovu i Metohiji i Eparhiju Raško-prizrensku nego bilo koji političar ili predstavnik Srba, kaže se u saopštenju Srpske liste.

“Niti je vladika jednom pre nego sto se bacio kamenom na Vučića, svojim nevešto prikrivenim napadima protiv politike sopstvene države, makar pokušao da sa nama o ovim pitanjima i iskušenjima za ceo narod razgovara. Nama je sada potpuno jasno i sa kime, na žalost, jeste. Kao što nam je sada potpuno jasno i zašto ste prećutali šta smo sve, boreći se da zaustavimo izgradnju puta pored manastira Dečani, uradili” navodi Srpska.

Srpska je reagovala na objavu igumana manastira Visoki Dečani Save Janjića na svom Fejsbuk profilu, koji je rekao da su predstavnici “Srpske liste vrlo hitro potrčali da bace kamen na Vladiku Teodosija koji nosi krst sa svojim narodom” , a da niko od njih kako kako navodi nije prstom maknuo da pomogne Dečanima oko problema sa putem, ili pozvao da se interesuje.

“ Više se međunarodni predstavnici brinu o problemima sa kojima se suočavamo nego oni. Koga oni zapravo predstavljaju?”, upitao je iguman Sava Jnajić putem Fejsbuka.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još