Simić: Policija da pojača svoje prisustvo

Na današnjoj sednici skupštinskog odbora za prava, interese zajednica i povratak, predsednik odbora Igor Simić je pozvao ministra unutrašnjih poslova Kosova Bejtuš Gaši koji je odgovarao na pitanja poslanika, stoji u saopštenju Srpske liste.

Poslanik i potpredsednik Srpske liste Igor Simić je na sastanku zahtevao da policija što pre pojača svoje prisustvo kroz statične kontrolne tačke u opštinama na jugu Kosova i Metohije gde su učestale krađe stoke i poljoprivrednih mašina kao i napadi na Srbe, pre svega povratnike. Simić je dodao da se mora povećati broj srpskih pripadnika KPS u srpskim povratničkim mestima.

Takođe bilo je reči i o potrebi da KPS mora prestati da diskriminiše Srbe na Kosovu i Metohiji koji koriste srpske pasoše. Ministar je rekao da će učiniti sve što je u njegovoj moći, ali da su krađe često bez etničkog motiva i da se dešavaju svuda, a što se tiče pasoša on će proveriti o čemu se radi.

Simić je na ovo replicirao da krađe imaju etničku pozadinu i da je to činjenica jer se u mešovitim sredinama poput Novog Brda krađe dešavaju isključivo nad Srbima.

Na istom sastanku poslanik Zoran Mojsilović je pitao dokle se stiglo sa istragom o brutalnom hapšenju direktora Marka Đurića i prebijanja legitimnih srpskih građana 26. marta ove godine.

Ministar je rekao da istragu vodi policijski inspektorat Kosova, i da policijske snage postupaju po naređenju, ali da će se svako prekoračenje ovlašćenja koje se dokaže sankcionisati, piše u saopštenju Srpske liste.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

 

Comments

Pročitaj još