• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Popović uručio mešaonu Milošu Rajkoviću

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović uručio je danas mladom poljoprivredniku Milošu Rajkoviću iz Skulaneva mešaonu za pripremanje stočne hrane, koja mu je bila neophodna za lakši uzgoj stoke, navodi se u saopštenju.

Od kako su mu pre par godina roditelji umrli,  a sestre udale, Miloš Rajković  u  Skulanevu živi sam, brinući se o velikom seoskom domaćinstvu. Ovaj dvadesettrogodišnji mladić apsolvent je na Poljoprivrednom fakultetu, a od očeve minimalne penzije jedva pokriva svakodnevne životne troškove.  Zbog toga su mu, kako ističe, rad na imanju i u poljoprivredi prioritet. Zarađuje obrađujući oko  6  hektara zemlje i gajeći stoku koju prodaje.

Pre dva meseca Miloša je obišao i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kako bi se lično upoznao sa njegovim problemima, ali i pokušao da mu pomogne u njihovom prevazilaženju. Predsedniku Popoviću, Miloš je tom prilikom kazao da bi želeo da proširi posao sa stokom, ali da mu je za to potrebna mešaona koja bi mu olakšala posao oko pripremanja stočne hrane, kao i traktor za poljoprivredne radove.

Neophodnu mešaonu, kapaciteta 350 kilograma, predsednik Popović je Rajkoviću uručio danas u Skulanevu.

“Kada sam upoznao Miloša bio sam oduševljen činjenicom da jedan mladi čovek sa toliko entuzijazma živi od svog rada u poljoprivredi.  Razgovarali smo tada o mogućnostima da opština izađe u susret i pomogne. Pronašli smo rešenje i danas, kao što smo i obećali uručili mešaonu koja je ovom vrednom mladiću potrebna”, kazao je Popović.

Tom prilikom predsednik Popović je kazao da je poljoprivreda jedan od stubova razvoja, te da očekuje da opština u taj sektor ulože više sredstava.

“Miloš je primer da može da se živi od svog rada. Raduje činjenica da postoje mladi ljudi koji žele da se bave poljoprivredom. Opština je tu da pospeši i pomogne svima koji imaju ideje i žele da se bave ovom delatnošću, tako da očekujem da naredne godine uložimo mnogo više sredstava u ovoj oblasti”, kazao je Popović.

Miloš Rajković zahvalan je za pomoć, istakavši da će mu značiti puno jer će mu olakšati rad.

“Nisam očekivao pomoć tako brzo. Ova mešaona značiće mi puno, jer živim od poljoprivrede. Nema posla, ni puno izbora, a od nečega moraš da živiš. Hvala opštini Gračanica i predsedniku Popoviću što su mi izašli u susret”, kazao je Miloš.

 

Comments

Pročitaj još