• Početna>
  • Vesti>

Kosovska opozicija bojkotovala Veseljijev sastanak o dijalogu sa Beogradom

Predsednik kosovske skupštine, Kadri Veselji, održao je konferenciju za štampu nakon sastanka sa parlamentarnim političkim strankama.

Kako je preneo Veselji, na ovom sastanku učestvovali su samo predstavnici vladajuće koalicije, piše Lajmi.

“Samo predstavnici pozicije su učestvovali na današnjem sastanku. Dozvolite mi da naglasim činjenicu da je današnji zahtev bio više zahtev za opoziciju, javno bih se zahvalio američkom ambasadoru i predstavniku EU za ovu inicijativu”, izjavio je Veselji.

Veselji je dodao da je sastanak, kako je i najavljen, povezan sa postizanjem konsenzusa u predstojećem dijalogu sa Srbijom.

On je dalje rekao da bi dijaloga sa Srbijom trebalo da bude zbog dece i žrtvovanja, a kako bi se održalo ono što je do sada postignuto.

“Sa Srbijom radi naše dece i žrtvovanja, da održimo ono što smo do sada postigli, to je dužnost i odgovornost čitavog političkog spektra. Poruka koju treba poslati biće poruka doslednog jedinstva da je Kosovo nezavisna i suverena država, a suverenitet je nepovrediv”, dodao je Veselji.

Što se tiče odbijanja i stavova opozicije u ovom dijalogu, Veselji je rekao da je nedostatak liderstva stvorio situaciju u kojoj još uvek nema direktnog učešća opozicije u dijalogu, iako su ga neki prihvatili.

 

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još