Jevtić: Ponovo otvaranje istrage zločina u Starom Grackom

Povodom 19. godišnjice zločina u selu Staro Gracko poptredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić uputio je pismo predsednicima Kosova, Vlade, Skupštine, ministrima unutrašnjih poslova,pravde Kosova kao i ambasadorima Kvinte i šefici misije EU na Kosovu.
Sutra 23. jula 2018. godine navršava se 19 godina od ubistva 14 žetelaca u mestu Staro Gracko u opštini Lipljan.Ni posle 19 godina nema odgovora ko je u predvečerje 23. jula ubio 14 žetelaca koji su na njivi sakupljali letinu, naveo je Jevtić u pismu.
Nema odgovora ko ih je i za čiji račun rafalima zaustavio: neke na putu detinjstva i mladosti, a neke u svom najboljem životnom dobu.
Skoro dve decenije njihove porodice, majke, očevi, braća i sestre traže istinu za njih, svoje najmilije. Žive rane za koje je istina ma kakva bila, jedini lek koji ne može da ih izleči ali može da ih umiri i smiri duše ubijenih.
U ime pravde, istine, u ime porodica žrtava a ponajviše u ime budučnosti tražim, zahtevam od vas da uložite najveće napore i podržite nas u tome da se počinioci ovog najgnusnijeg zločina pronađu i konačno privedu pravdi kao i da iz Vaše pozicije utičete na nadležne organe da se istraga ponovo otvori jer je prekidom i zatvaranjem iste bukvalno još jednom ubijeno 14. nevino stradalih žetelaca, a porodicama nanet još jači udarac. Nije moguće da u vremenu u kome živimo ovakav zločin ostane bez odgovora ko ga je i zašto počinio.

Porodice ubijenih kao i svi mi i dalje čekamo da se zločinci privedu pravdi, da pravda bude dostupna i da istina o zločinu bude otkrivena.
Zlo se ne sme zaboraviti, nevina krv 14 žetelaca zaslužuje jedino pravdu i istinu.

Izvor; saopštenje TV Most

Comments