• Početna>
  • Vesti>

SANU donirala knjige biblioteci OŠ “Vuk Karadžić” u Zvečanu

Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) je danas donirala knjige OŠ “Vuk Karadžić” u Zvečanu. Akademik Prof. Dr Zoran Krivokapić, kao počasni građanin i inicijator, je u ime SANU donirao set od je 80 knjiga, naših poznatih pisaca, akademika i stručnjaka i time obogatio biblioteku škole.Krivokapić je izrazio  sreću i zadovoljstvo jer kako kaže, u Zvečan nije dolazio više od godinu dana. On je tom prilikom najavio dalju saradnju Akademije i drugih izdavača u budućnosti.

“Povod mog dolaska je želja Srpske akademije nauka i umetnosti da donira određene naslove osnovnoj školi i opštini Zvečan i da na taj način pokaže da je Akademija uz ovaj narod, da će uvek biti uz njih i da može uvek računati na to. SANU je odlučila da donira svoje najbolje naslove koji se sastoje od monografija i knjiga naših vrhunskih stručnjaka i akademika. Ja sam samo inicijator i organizator a Upravni odbor i predsednik Akademije su omogućili ovu donaciju.  Ovo je samo prvi korak, samo početak jedne kontinuirane akcije, i moje a i naše akademije ali i drugih izdavača koji su se prijavili da doniraju knjige i da na taj način pokažu da su prijatelji”. rekao je Krivokapić.

Ministar administracije lokalne samouprave Ivan Todosijević je izrazio zahvalnost povodom današnje donacije:

“Želim da izrazim veliku zahvalnost na ovom divnom poklonu i iskreno se nadam da će naši učenici uz pomoć ovih udžbenika dobiti podstrek i da će opština Zvečan u budućnosti imati više akademika, više uspešnih sportista i više uspešnih ljudi iz sfere društveno-političkog života.

Direktor OŠ “Vuk Karadžić” Slađana Fićović je rekla da je ovo veliki poklon za školu i da se nada  nastavku saradnje sa akademijom.

“Zahvaljujem se na ovako velikom poklonu. Ova škola je uvek bila na ovako velikom glasu i mislim da će tako i ostati. Ove knjige koje smo dobili neće krasiti police školske biblioteke nego ćemo ih iskoristiti onako kako je predviđeno. Ovo su zaista divni naslovi – sve ono što nam treba. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju i da ćemo se češće viđati” kazala je Fićović

Kao počasnom građaninu, povodom Dana opštine Zvečan, koji se obeležava 12. jula i proslave 25 godina od osnivanja opštine Zvečan, dr Krivokapiću je uručena povelja kao i pokloni za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji opštine Zvečan.

   

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još