Petković: Pacoli ne može da se poredi sa Đurićem

Ministar u vladi privremenih institucija samouprave u Prištini Bedžet Pacoli ne može ni u čemu da se poredi sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, iako to nastoji da čini, ističe se u saopštenju Kancelarije.

“On i Marko Đurić nikada neće biti isti, jer Marko Đurić je bio u svojoj zemlji i sa svojim narodom kada su Pacoli i njemu slični odlučili da pošalju do zuba naoružane razbojnike na mirne i goloruke građane”, saopštio je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković.

“Takođe, Pacoli je tajkun koji se obogatio u vremenu tranzicije dok su stotine hiljada građana zbog siromaštva napuštale Kosovo i Metohiju, a Marko Đurić je osoba koja se iz idaeala i ljubavi bori za svoj narod, svoju zemlju i sve koji u njoj žive”, naglašava se u saopštenju.

Petković dodaje da Pacoli ne treba da se plaši ničija tri prsta, jer to je srpski, pravoslavni simbol ljubavi i svetog trojstva, i začudo, iako je čitav život bio okružen komšijama Srbima, nije ništa naučio o našoj kulturi.

 

 

Comments