Braća Đorđević iz Kosovske Kamenice pušteni posle saslušanja

Braća Aleksandar i Predrag Đorđević iz sela Berivojce u Kosovskoj Kamenici, koje je jutros privela kosovska policija, pušteni su na slobodu nešto posle 12 časova, nakon što su dali izjave u policijskoj stanici u Kamenici.

“Bili smo osumnjičeni da smo podrivali ustavni poredak Kosova i pretili srpskim pripadnicima Kosovskih bezbednosnih snaga. Mi smo to demantovali, a oni nisu pronašli ništa što bi nas teretilo, tako da smo pušteni kućama”, kaže za Puls Aleksandar Đorđević i dodaje da su se prema njemu i bratu Predragu policajci prilikom saslušanja odnosili korektno.

Aleksandar kaže, međutim, da je upad kosovskih specijalaca u kuću, tokom ranih jutarnjih časova, ličio na pravi akcioni film.

“Tridesetak pripadnika specijalne policije i pet – šest istražitelja izvršili su pretres kuće i napravili premetačinu, odnesevši dvadesetak predmeka: kompjuter, telefone, čak i hemijske olovke sa znakom Republike Srbije”, kaže Aleksandar.

U današnjoj akciji specijalne kosovske policije u regionu Gnjilana uhapšeno je pet osoba, a još tri: načelnik Kosovsko pomoravskog okruga Radovan Stojković, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić i Nenad Stojanović iz Šilova se i dalje se nalaze u policiji.

 

Izvor: RTV Puls

Comments