Vulin poručio Boškoviću: Kosovo nije država

Kosovo nije država već teritorija pod privremenom upravom UN u skladu sa Rezolucijom 1244, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin svom crnogorskom kolegi Predragu Boškoviću, nakon što je Crna Gora poslala svoje oficire u Misiju Kfor na Kosovu i Metohiji.

“Kada već Crna Gora šalje oficire u misiju na teritoriji Srbije osnovni red je da i nas pita”, rekao je Aleksandar Vulin reagujući na izjavu Predraga Boškovića da slanjem crnogorskih oficira u misiju Kfora Crna Gora, kako je rekao, nije izdala Srbiju, jer je “Kosovo samostalna država” i da je “odluka doneta u cilju doprinosa regionalnoj bezbednosti”.

“Gospodinu Boškoviću u dnevnoj zapovesti izgleda nije navedeno da je Kfor po definiciji statusno neutralan, pa zato ministar odbrane Crne Gore glasnije od Albanije zastupa nezavisnost Kosova. Više bismo poštovali slanje crnogorskih vojnika u Kfor da su poslali bar jednog vojnika u jedinice za održavanje reda ili čuvanje manastira umesto dva oficira u štabu kao podršku nezavisnosti Kosova bez bilo kakvog uticaja na bezbednost Srba”, poručio je ministar Vulin u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Izvor Tanjug/RTS

Comments

Pročitaj još