Vulin: Priština hoće sve, a neće da da ništa

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenjuje da kosovski premijer Ramuš Haradinaj traži da se SAD uključe u dijalog jer je u ćorsokaku pošto su svi argumenti na našoj strani. Priština hoće sve, a da ne da ništa, rekao je za RTS Vulin.

Učestalo pozivanje Ramuša Haradinaja da se u pregovore Beograda i Prištine uključe  i SAD pokazuju da se nalazi u ćorsokaku, rekao je Aleksandar Vulin gostujući u “Dnevniku” RTS.

“Politika Srbije više nije gubitnička poput politike koju su vodili Slaviša Ristić koji je postavio granice na Jarinju. Pregovarači EU retko uspeju da ispune svoju ulogu neutralnog posmatrača. Čak ni to nije dovoljno za Prištinu jer imate Srbiju koju vodi Aleksandar Vučić koji je dovoljno hrabar da kaže Da i hrabar da kaže Ne. Aleksandar Vučić nije čovek koji će da popusti”, rekao je Vulin.

Priština hoće sve, a da ne da ništa zbog čega pokušava da na svoju stranu privuče što više jakih zemalja, tvrdi Vulin.

Ministru odbrane je na Vidovdan bez obrazloženja zabranjen ulazak na Kosovo, ali kako kaže to nije prvi put.

“Nikada ne daju obrazloženja, osim da se plaše šta ću reći. Zanimljivo je da se osim političara iz Prištine i posrednici EU takođe plaše mojih reč, što je uvođenje verbalnog delikta i zabrane slobode kretanja”, objašnjava Vulin.

Ovih dana je sprečen prijem Kosova u Svetsku carinsku organizaciju, a sličnih pokušaja je bilo na svim poljima.

“Svako se bori na svom delu fronta. Vojska je sprečila u više navrata postavljenje lažnih vojnih predstavnika Kosova. Sve što radimo radimo da se sačuva nacionalni interes na Kosovu”, rekao je ministar odbrane.

 

Izvor: RTS

Comments