Tači: Vreme je da i Kosovo bude član NATO-a

Kosovski predsednik Hašim Tači dočekao je danas delegaciju parlamentarne skupštine NATO-a, na čelu sa predsednikom Paolom Alijem.

Tači se zahvalio delegaciji NATO-a na poseti, rekao je da ceni dobru saradnju i stalnu podršku koju Parlamentarna skupština NATO-a pruža Kosovu.

“Kosovo je faktor stabilnosti u regionu, posvećeno je dijalogu sa Srbijom koji će doneti održivi mir u celom regionu”, rekao je Tači.

Tači je rekao da je NATO na Kosovu, ali je sada vreme da i Kosovo bude u NATO.

Kako smatra, BSK su spremne za transformaciju u profesionalne oružane snage Kosova.

“Normalizacija odnosa sa Srbijom uslov učlanjenja u NATO”

Predsednik Parlamentarne skupštine NATO-a Paolo Ali rekao je da normalizacija odnosa sa Srbijom je ključni uslov za učlanjenje Kosova u ovaj mehanizam.

Ove izjave Ali je dao tokom sastanka delegacije parlamentane skupštine NATO-a sa članovima Predsedništva kosovske skupštine.

Prema njegovim rečima, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala su takođe važan uslov za učlanjenje Kosova u EU i NATO, prenosi Ekonomia Online.

Zvaničnik NATO-a je na kraju dodao da je Zapadni Balkan veoma važan region za Evropu, zbog čega mu je, ukoliko svaka država ispuni uslove, garantovano integrisanje.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK2

Foto: RTK2

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."