Kozarev: Hodžaj govori neistine

Uspostavljanje Zajednice srpskih opština ne može imati nikakve veze sa željom Envera Hodžaja da samoproglašeno Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama, i najobičnija je neistina i obmanjivanje javnosti kada on te dve teme dovodi u bilo kakvu vezu,saopštio je danas Dušan Kozarev, zamenik direktora Kancelarije za KiM.

Inistiramo da proces uspostavljanja Zajednice srpskih opština bude bez odlaganja i bezuslovno podržan od svih učesnika u briselskom dijalogu, i jalove su nade svih onih koji misle da se od Beograda pritiscima može iznuditi odustajanje od ovog principijelnog stava, ističe Kozarev.

Zajednica srpskih opština mora biti uspostavljena u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu kako bi proces dijaloga Beograda i Prištine mogao biti nastavljen na produktivan način.

O članstvu samoproglašenog Kosova u Ujedinjenim nacijama naravno nema ni govora, jer u svetsku organizaciju kao punopravne članice mogu biti primljene samo države, a za veći deo čovečanstva samoproglašeno Kosovo nije država niti će to ikada biti.

Neodmerene izjave i nerealna očekivanja pojedinih političkih aktera iz Prištine očito su plod nervoze zbog sve učestalijih povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti, te promena na geopolitičkom planu koje im ne idu naruku, zaključuje se u saopštenju Kozareva.

 

 

Comments