• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Srbe na KiM ne smeju da onespokoje fantazije Jeremića

Scenariji o nemirima na Kosovu i Metohiji o kojima mašta Vuk Jeremić odraz su potpune političke neodgovornosti i lične nestabilnosti, saopštio je potpredsednik GO SNS Marko Đurić.

“Jeremić, polazeći od sebe i navike da u svom beskrupuloznom karijerizmu zanemaruje interese građana, najavljuje da će Srbija izazvati nemire na severu Kosova i Metohije kako bi imala izgovor za ustupke Prištini.

Upravo se takvim metodama služio nekadašnji režim čiji je Jeremić bio istaknuti član, i bez ikakve sumnje Jeremić bi se, da ima ikakvu težinu, i danas igrao politike koristići Srbe na Kosovu i Metohiji kao pokretne mete”, ističe Đurić.

Đurić kaže da se  podrazumeva da su upravo Jeremić i njegovi partijski drugovi svojevremeno 2011. izazvali nemire na severu Kosova i Metohije, a potom zarad ostanka na vlasti ostavili Srbe u pokrajini na cedilu i uveli im prelaze poput graničnih, carinske pečate i prištinska lična dokumenta.

Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić učiniće sve da zaštite bezbednost našeg naroda na Kosovu i Metohiji, ali i nastaviti da insistiraju da se razjasni kakva je priroda Jeremićevih odnosa sa međunarodnom kriminalnom grupom korupcionaša i perača novca i za kakve protivusluge je dobio 200.000 evra od katarske ambasade u Berlinu.

“Srbe na Kosovu i Metohiji ne smeju da onespokoje dijabolične fantazije Vuka Jeremića, čiji je jedini posao očigledno da sedeći u skupim restoranima u Njujorku ili Toskani smišlja pakosti srpskom narodu i državi”, zaključuje Đurić u saopštenju.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još