• Početna>
  • Vesti>

Odigrana pozorišna predstava “Crveni šešir” u Mitrovačkom dvoru

Pozorišna predstava “Crveni šešir” odigrana je večeras u Mitrovačkom dvoru u organizaciji Studentskog centra “Priština” – Kosovska Mitrovica i Studentskog parlamenta.

U glavnim ulogama su igrale glumice Nada Blam i Mina Lazarević.

Ideja predstave je nastala na osnovu istinite priče o dve srpske glumice, a identitet glumica kao dugo čuvana tajna je i dalje misterija.

“To je poznata priča o dve srpske glumice i o skandalu koji svi pamte . Nećemo reći koje su to glumice, nešto malo je promenjeno” rekla je glumica Nada Blam.

Komične i tragične scene svakodnevnog života pokreću pitanja o ljubavi, mržnji, životu, novcu i životnim situacijama.

“Ova predstava izaziva slične reakcije kod publike, tako da ništa nije neočekivano osim nekih trenutaka koji kod različitih ljudi izazivaju različite reakcije. U zavisnosti od toga kako publika reaguje, tako mi sami dodajemo nešto. Mi volimo da dođemo ovde jer je publika zahvalna i lepo reaguje. Nekad je publika razmažena i zahtevnija dok je ovde publika dragocena u tom smislu da voli što smo zajedno” rekla je Blam.

Predstavu je po tekstu Rastka Papića režirao Dimitrije Šašić, dok je muziku komponovao Aleksandar Miletić.

“Publika je uvek željna nečeg što je emotivno i uzbudljivo pa tako i smeha. Ovo je jedna životna priča u kojoj mislim da se mnogo njih pronađe negde u nekom trenutku. Ovde uvek naiđem na divne reakcije i mnogo volim da dođem ovde” poručila je glumica Mina Lazarević.

  

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još