Tači predao pismo o završetku misije Euleks

Kosovski predsednik Hašim Tači razmenio je sa organima EU pisma o završetku dosadašnjeg mandata misije Euleks.

Pismo kojim se predviđa smanjenje uloge misije Euleks na Kosovu od Tačija su primili komandat civilnih operacija Kenet Dean i šefica Euleksa Aleksandra Papadopulu.

“Bila je to vredna decenija. Institucije Kosova su imale mnoge koristi od saradnje sa Euleksom”, kazao je Tači na sastanku sa predstavnicima EU misije.

Zahvaljujući toj saradnji, kazao je on, povećani su domaći kapaciteti kako bi se u potpunosti preuzela odgovornosti u oblasti vladavine prava.

“Euleks je bila uspešna misija i iz tog iskustva i EU može da izvuče bitne pouke za slične misije u budućnosti”, kazao je Tači.

Mandat misije EULEX-a ističe 15. juna 2018. godine, a naredna misija će biti usredsređena na završetak potpunog prenosa nadležnosti na kosovske organe, kao i na zaključenje misije, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

 

Izvor: Radio Kim

Foto: Predsedništvo Kosova

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."