Dačić: Obaveza međunarodne zajednice je da garantuje bezbednost na Kosmetu

Dačić: Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je, povodom učestalih napada na Srbe na teritoriji Kosova i Metohije, da je obaveza međunarodne zajednice da garantuje bezbedan život svih građana.e je da garantuje bezbednost na KiM

“Obaveza međunarodnog prisustva na KiM je da zaštiti bezbednost. To je osnovni razlog zašto su oni tamo. Sinoć su napadnuta i deca, čak i šestomesečna beba… obaveza međunarodne zajednice je da garantuje bezbedan život svih građana”, rekao je Dačić novinarima u Ministarstvu spoljnih poslova.

Ono što Srbija može da uradi je da protestuje, ali od toga neće biti bolje građanima koji tamo žive, rekao je šef srpske diplomatije i ponovio da je to pitanje za međunarodnu zajednicu – da li hoće da ispunjava svoje obaveze.

“Čuli ste juče da Hodžaj kaže da je UNMIK završio svoje i da treba da ode. Iste večeri imate napad na Srbe, čak i na dete. To je dovoljan pokazatelj koliko ne razumeju situaciju”, istakao je Dačić.

 

Izvor Tanjug/RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."