Popović: Dobra saradnja sa ambasadom Norveške

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović primo je danas ambasadora Norveške Per Stranda Sjastada, sa kojim je razgovarao o dosadašnjoj i budućoj saradnji na različitim projektima.

Popović je kazao da je ambasadora Norveške upoznao sa aktuelnom situacijom, sa realizovanim i budućim planovima opštinske uprave.

“O dosta tema smo razgovarali i ambasador je bio zadovoljan sa dosadašnjim rezultatima. Imali smo konstuktivan razgovor, a sa ambasadom Norveške uvek dobre odnose i saradnju. Zahvaljujući sredstvima ambasade Norveške drugu godinu za redom u lokalnoj samoupravi imamo stažiste, a ove godine i oko formiranja Projektnog biora u kome su takođe angažovani stažisti na izradi urbanističkih i arhitektonskih planova”, kazao je Popović nakon sastanka.

Popović je istakao da je bilo razgovora o mogućnostima saradnje na budućim projektima, pre svega onih koji se odnose na energetsku efikasnost.

“O dosta tema smo razgovarali na sastanku, nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti razgovore i nastaviti. Ambasadi Norveške zahvalni smo za svu pomoć i podršku koju nam je do sada pružala, kako oko programa stažiranja, tako i oko urbanizaciji Gračanice”.

Abasada Norveške, prema rečima ambasadora, uspostavila je dobru saradnju sa opštinom Gračanica i nastaviće da podržava lokalne aktivnosti.

“Naš glavni cilj su jednake mogućnosti za sve zajednice ovde i kao deo tog cilja imali smo saradnju sa opštinom Gračanica koju želimo da nastavimo. Posebno sam zadovoljan pristupom predsednika Popovića, za koji mislim da je veoma profesionalan i usmeren na dalji razvoj opštine, bilo da se radi o uslugama građanima, mogućnostima zapošljavanja, svega onoga što bi bi ovo mesto učinilo dobrim za stanovnike i u kome bi gradili budućnost. O daljoj podršci razgovaraćemo u budućnosti”, kazao je norveški ambasador Per Strand Sjastad informativnoj službi opštine Gračanica nakon razgovora sa prvim čovekom Opštine.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."