Stefanović: Istraga bi pokazala da se odgovori kriju u Prištini

Iako je Srbija više puta tražila da njeni istražni organi budu zvanično uključeni u istragu ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, prištinske vlasti su to uvek odbijale, izjavio je za “Tanjug” ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

“Prošlo više od četiri meseca od ubistva Olivera Ivanovića, a prištinske vlasti koje su preuzele snimke kamera, imale pristup svim potencijalnim svedocima i u potpunosti kontrolisale mesto izvršenja ovog zločina, kao i kompletnu forenziku, nisu nimalo napredovale u istrazi niti pokazale naročitu volju da se ubice otkriju”, rekao je Nebojša Stefanović reagujući na tvrdnje zamenika kosovskog premijera Envera Hodžaja.

Ponovio je da je Beograd voljan da učestvuje u istrazi, jer želi da se ubice i organizatori pronađu.

“Uveren sam da bi istraga koja bi nepristrasno i profesionano bila sprovedena, ukazala da se svi odgovori kriju u Prištini”, rekao je Stefanović.

Hodžaj je, naime, na svom tviter nalogu sinoć napisao da Beograd odbija da sarađuje sa Prištinom u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića i da se odgovori o ubistvu kriju u Beogradu.

Izvor: Tanjug

Comments