• Početna>
  • Vesti>

Bratimljenje P.U. “Danica Jaramaz” i J.U. Dečijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” iz Foče

Čelnici predškolske ustanove “Danica Jaramaz” iz Kos. Mitrovice i J.U. Dečiji vrtić “Čika Jova Zmaj” iz Foče potpisali su danas u Kosovskoj Mitrovici povelju o saradnji. Bratimljenju ove dve vaspitno-obrazovne ustanove prisustvovali su i opštinski zvaničnici Foče i Kos. Mitrovice.

Direktorka P.U. “Danica Jaramaz” Gorica Marinković ocenjuje da su se potpisivanjem povelje obavezali na razvijanje tradicionalno dobrih odnosa i razmenu iskustava u oblasti vaspitanja i obrazovanja dece sa kolegama iz Foče.

“Ova povelja za nas znači mnogo više, trudićemo se da budemo jedni za druge ono što porodice jesu – podrška i ljubav u svakom trenutku,”- ističe Marinković.

Direktorka J.U. Dečiji vrtić “Čika Jova Zmaj” iz Foče Slađana Vladičić zahvalila se domaćinima u Mitrovici na dočeku, istakavši da povelja koju su potpisali danas podrazumeva saradnju na svim nivoima.

“To je ono što ćemo razvijati, negovati naše odnose i usavršavati u pogledu vaspitno-obrazovnog rada i svega onoga što podrazueva predškolsko vaspitanje i obrazovanje,”- ističe Vladičić.

Načelnik Opštine Foče Radisav Mašić istče da mu je drago što danas boravi  u Kos. Mitrovici.

“Zaista mi je drago da smo danas ovde i da na simboličan način bratimljenjem dve ustanove započinjemo saradnuju koja će, ja se nadam, biti proširena na druge oblasti života u našim zajednicama i da ćemo u budćnosti imati još ovakvih prilika i u Foči i u Kos. Mitrovici,”- naglašava Mišić.

Predsednik Privremenog opštinskog organa Aleksandar Spirić ističe da je P.U. “Danica Jaramaz” jedna od najznačajnijih i najuspešnijih ustanova u Kos. Mitrovici.

“Raduje me da imamo sve više dece u gradu, izgradili smo dodatno obdanište a biće još aneksa,”- poručuje Spirić i naglašava da barijere između srpskog naroda ne postoje.

“Mostovi ne postoje, ni granice ni barijere. Vaš dolazak ovde nije sprečilo ništa, a posle potpisivanja ove povelje srpski narod gde god se nalazio treba da bude još složniji i istrajan,”- kaže Spirić.

Ispred Udruženja vaspitača sa severa Kosova „Most“ koje broji preko stotinu vaspitača Goranka Kragović je pozdravila goste iz Republike Srpske.

“Drina i Ibar spajaju i sa ove i sa one strane, iste nas muke tište ali nas i iste radosti spajaju,”- poručila je Kragović.

Mališani P.U. “Danica Jaramaz” iz Kos. Mitrovice priredili su prigodan program povodom bratimljenja njihove ustanove i  dečijeg vrtića iz Foče.

 

Izvor : Radio Kontakt plus

Foto : Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još