Pesnički susreti “Slobodan Kostić”ovog vikenda u Kosovskom Pomoravlju

Centralni deo manifestacije Pesnički susreti upriličene u čast našeg velikog književnika Slobodana Kostića, rodom iz Rečana, održaće se u subotu 12.maja od 18 časova u porti crkve Sveti Dimitrije u Vrbovcu od 18 časova.
O Slobodanu Kostiću će govoriti starešina crkve S vetog Marka u Beogradu otac Trajan kao i njegovim savremenici, a stihove će govoriti pesnici, glumci i učenici.
Manifestaciju će zvukom krasiti numere u izvođenju muzičara Kosovskog Pomoravlja, a vizuelno izložba slika likovnih umetnika sa nedavno održane likovne kolonije u Vrbovcu.
Kostić je svojim književnim radom i zalaganjem na duhovnom opstanku srpskog naroda na vekovnim ognjištima dao veliki doprinos u očuvanju nacionalnog i duhovnog identiteta srpskog naroda u Kosovskom Pomoravlju.
Manifestacija počinje večeras književnom večeri u Kosovskoj Kamenici, a sutradan će se, posle liturgije u manastiru Rečane, organizovati poseta rodnoj kući Slobodana Kostića, a potom i književni čas u Osnovnoj školi Desanka Maksimović u Kosovskoj Kamenici.
Izvor: RTV Puls

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."