• Početna>
  • Vesti>

Pesnički susreti “Slobodan Kostić”ovog vikenda u Kosovskom Pomoravlju

Centralni deo manifestacije Pesnički susreti upriličene u čast našeg velikog književnika Slobodana Kostića, rodom iz Rečana, održaće se u subotu 12.maja od 18 časova u porti crkve Sveti Dimitrije u Vrbovcu od 18 časova.
O Slobodanu Kostiću će govoriti starešina crkve S vetog Marka u Beogradu otac Trajan kao i njegovim savremenici, a stihove će govoriti pesnici, glumci i učenici.
Manifestaciju će zvukom krasiti numere u izvođenju muzičara Kosovskog Pomoravlja, a vizuelno izložba slika likovnih umetnika sa nedavno održane likovne kolonije u Vrbovcu.
Kostić je svojim književnim radom i zalaganjem na duhovnom opstanku srpskog naroda na vekovnim ognjištima dao veliki doprinos u očuvanju nacionalnog i duhovnog identiteta srpskog naroda u Kosovskom Pomoravlju.
Manifestacija počinje večeras književnom večeri u Kosovskoj Kamenici, a sutradan će se, posle liturgije u manastiru Rečane, organizovati poseta rodnoj kući Slobodana Kostića, a potom i književni čas u Osnovnoj školi Desanka Maksimović u Kosovskoj Kamenici.
Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još